Quick navigation

Rasina pentru dedurizare

 Rasina pentru dedurizare se comercializeaza la saci de plastic de 25 litri.

Rasina pentru dedurizare este un schimbator de ioni care are rolul de a elimina din apa ionii cu sarcina electrica pozitiva, in principal ionii de calciu si magneziu. Rasina colecteaza acesti ioni cu sarcina electrica pozitiva pe suprafate acesteia. Dupa un anumit timp (in functie de cantitatea sarurilor de calciu si magneziu dar si de cantitatea apei ce a trecut prin patul de rasina) rasina ajunge la capacitatea sa maxima de colectare a ionilor si, din acel moment, nu mai poate realiza rolul de retinere. Ajunsa in acest stadiu de saturatie rasina poate fi adusa la starea ei initiala, printr-o operatie denumita regenerare. Regenerarea este posibila cu o solutie de saramura (apa cu sare) complet saturata .

  Durata de viata a rasinii este data de numarul de cicluri de regenerare aproximativ 1000 si nu de numarul de ani , prin urmare este foarte important calculul de dimensionare al dedurizatorului in asa fel incat sa nu se regenereze mai des de 3 zile pentru a avea o durata de viata cat mai mare.

  Pentru a nu colmata rasina de dedurizare este important ca apa sa nu contina impuritati si substante in exces precum fierul si manganul. Acestea acopera suprafata granulei de rasina cu o pelicula opaca de oxizi de fier sau mangan, reactia de eliminare a duritatii din apa nemaifiind posibila .

21.42 lei Price for one liter

VAT is included

Quantity

min. 25 liters

Rasina pentru dedurizare se comercializeaza la saci de plastic de 25 litri 

Do you want to work with us?
Contact us now! Contact