Quick navigation

Filtru de carbune activ 75 litri

Cod produs: ABS-C75

Informatii generale si dimensionare

Filtrele automate cu pat de carbune activ realizeaza purificarea apei prin trecerea acesteia printr-un pat filtrant format dintr-un strat de carbune activ asezat peste un strat de nisip selectat. Aceste filtre sunt folosite pentru a indeparta oxizii de fier si mangan formati in urma oxidarii, substantele organice, clorul rezidual din apa si pentru a imbunatati gustul, culoarea si mirosul apei. 

Filtrele automate cu carbune activ sunt dimensionate pentru un timp de contact apa/carbune activ (raportul debit/cantitatea de carbune) de min. 2 minute si o inaltime a patului filtrant de cel putin 110 cm.

Procesul  de   spalare  inversa  a   mediului  filtrant in care impuritatile retinute sunt indepartate se face   periodic (1 la 7 zile) si consta in spalarea inversa a patului filtrant de jos in sus. Acest proces este urmat de o scurta pauza de decantare pentru a permite patului de filtrare  sa se  aseze in   pozitia  corecta sub actiunea gravitatiei, urmata de o faza de caltire a patului filtrant. Dupa terminarea fazei de clatire filtrul de carbune revine automat in modul de filtrare.


Descriere

Constructia acestor filtre este din fibre de poliester armat .Carbunele activ din interior este de tip granular, cu granulatie diferita, având capacitate mare in procesele de natura fizica (filtrare), chimica (reducere) si fizico-chimica (adsorbtie). Forma speciala a particolelor ce formeaza patul de carbune activ permite o curgere usoara a apei si o filtrare buna chiar si la un debit mare de apa. 

Programatorul electronic digital permite setarea orei la care sa se declanseze procesul de spalare inversa a mediului filtrant, precum si cat de des trebuie sa se faca aceasta. Acesta permite setarea duratei tuturor fazelor procesului de spalare inversa in functie de specificul aplicatiei.

Dupa incheierea operatiei de regenerare filtrul revine automat in starea de functionare.

Montajul filtrului nu este inclus in pret . Montajul se poate asigura la cerere contra- cost . Pretul montajului este afisat pe site .

 

4462.50 lei Price for one piece

VAT is included

Quantity

Montajul filtrului nu este inclus in pret . Montajul se poate asigura la cerere contra- cost .Pretul montajului este afisat pe site 

Parametri de operare

Presiune de lucru          2.0 - 8.0 bari

Temperatura de lucru    5 - 35 ºC

Tensiune alimentare       220V – 50Hz

Tensiune de lucru          12V – 50Hz

Timp de contact            2 minute

Dimensiuni de montaj

Inaltime/diametru           1800/350 mm

Do you want to work with us?
Contact us now! Contact